Πατησίων 5, Ομόνοια, 10436 Αθήνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
Παρατηρητήριο Βελανιδιάς
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα - Άρθρα
23/5/2016 ΣΎΣΤΑΣΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


 σύσκεψη

 

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 21/5/2016, στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος "Η Αμαδρυάδα" (Πατησίων 5) η σύσκεψη των φορέων για το συντονισμό των δράσεων και την αποτροπή της δημιουργίας εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στη θέση "Κλημάτια" στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου ,και  άλλων οκτώ ακόμη εργοστασίων στο  Δήμο Ξηρομέρου έργα απόλυτα καταστροφικά για το φυσικό περιβάλλον, το ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ Ξηρομέρου, αλλά και για τη ζωή των κατοίκων.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθησαν εκπρόσωποι αρκετών οργανώσεων και φορέων, έγιναν εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και η σύσκεψη κατέληξε στις εξής αποφάσεις.

Οι φορείς κατέληξαν σ' ένα κοινό ψήφισμα (το οποίο θ' αναρτηθεί τις επόμενες ώρες), ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή (αγωνιστική), η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες και θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Η Επιτροπή αυτή δύναται να διευρυνθεί στη συνέχεια με τη συμμετοχή και άλλων φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Άμεσα θα προβεί σε παραστάσεις ενώπιον των αρμοδίων οργάνων και θα συντονίσει τον αγώνα κατά της εγκληματικής προσπάθειας υποβάθμισης της ζωής μας και καταστροφής του ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ Ξηρομέρου.

Η Επιτροπή θα απευθυνθεί στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος  , στους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πατρών, Ξηρομέρου, Ακτίου, στην Περιφέρεια, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και της χώρας. 

Η Επιτροπή θ' απευθυνθεί επίσης στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν δύο (2) προσφυγές. του Δήμου Ξηρομέρου και του Συλλόγου "Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα" κατά της υπ' αριθμ. πρωτοκ. 536/33751/13-4-2016 απόφασης.Η επιτροπή  θα προβάλλει  στον υπουργό  όλες τις ενστασεις   και αντιρρήσεις των  τοπικών  κοινωνιών ,όπως  προέκυψαν  στην Χρυσοβίτσα, από  την συγκέντρωση της 29-4-2016,με πρωτοβουλία της τοπικής αρχής.  

Η Επιτροπή με συντονιστή τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Βελανιδιάς κ. Δημήτρη Καμπέρη θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, 24/5/2016, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες ενέργειές της.

 

Επισυναπτόμενο αρχείο

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων από Εισηγήσεις Ημερίδων

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων

Eπισκέψεις
To δικτυακό μας τόπο έχουν επισκεφθεί 147518 φορές 15757 μοναδικοί επισκέπτες.
Τοποθεσία

Δείτε την ακριβή θέση των γραφείων του συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου σε Google maps
Χορηγοί

©2009 Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Web developement & design: QV-WEB