Πατησίων 5, Ομόνοια, 10436 Αθήνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
Παρατηρητήριο Βελανιδιάς
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα - Άρθρα
21/5/2017 ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΉ ΑΡΩΜΑΤΙΚΏΝ ΦΥΤΏΝ


 

 

ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΜΈΧΡΙ ΠΌΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ ΘΑ ΑΝΈΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΊΑ ΣΤΟ ΔΆΣΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΆΣ ΞΗΡΟΜΈΡΟΥ.Η ΑΠΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΆΣ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ 20 ΈΩΣ 25 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΊΑ ΘΑ ΛΥΜΑΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ ΤΟ ΔΆΣΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΆΣ ΧΩΡΊΣ ΤΙΜΩΡΊΑ?

Παράνομη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Γράμμο (φωτογραφίες)


paranomi-sul-aromatika-2
Διαστάσεις τείνει να λάβει η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών φυτών στην περιοχή του Γράμμου. 
Αλβανοί εισέρχονται παράνομα στην περιοχή του Γράμμου και ξεριζώνουν προστατευόμενα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και τα πουλάνε στην Αλβανία σε Γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες για ένα μεροκάματο.
Αφού κατέστρεψαν ότι υπάρχει στην περιοχή τους τώρα κάνουν το ίδιο και στην περιοχή του Γράμμου χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπεύθυνου είτε αυτός λέγεται Δασική υπηρεσία είτε λέγεται Αστυνομία είτε Βουλευτές Περιφερειακοί και Δημοτικοί « άρχοντες» παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες που έχουν γίνει.
Σήμερα επισκεφτήκαμε την περιοχή του Γράμμου με μια ομάδα φίλων ερευνητών που ασχολούνται με την καταγραφή σπάνιων φυτών στην Ελλάδα προκειμένου να τους δείξουμε ένα φυτό το οποίο είχε να βρεθεί από την δεκαετία του 1940. Κατά την διάρκεια τις επίσκεψης στην περιοχή του χωριού Γράμμος συναντήσαμε ομάδες Αλβανών ανενόχλητες να μαζεύουν φυτά και να τα φορτώνουν σε μουλάρια προκειμένου να τα μεταφέρουν στην χώρα τους .
Άραγε θα αντιδράσει κάποιος επιτέλους για να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη καταστροφή άραγε θα προστατεύσουμε κάποτε αυτό που μας χάρισε η φύση απλόχερα; Ή θα αφήσουμε τον Γράμμο αυτό το περήφανο βουνό να καταστρέφεται
Χρήστος Τόσκος | www.sentra.com.gr

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων

Eπισκέψεις
To δικτυακό μας τόπο έχουν επισκεφθεί 95794 φορές 13143 μοναδικοί επισκέπτες.
Τοποθεσία

Δείτε την ακριβή θέση των γραφείων του συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου σε Google maps
Χορηγοί

©2009 Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Web developement & design: QV-WEB